Докладът на комисията, провела конкурса за управител на МБАЛ-Асеновград, влиза в ОбС

В дневния ред на предстоящото редовно заседание (б.ред. на 23 ноември) докладът е под точка №16. Комисията, разгледала двете единствени кандидатури - тази на д-р Иван Червенков и тази на д-р Стефан Спасов, предложените от тях програми за управление на болницата и провела събеседването, бе с председател зам.-кмета инж. Мария Вълканова. В състава й влизаха още директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" Величка Стойчева, като секретар на комисията, и членове - доц. д-р Запрян Запрянов, Айтен Салим, юрист в Община Асеновград, и д-р Диана Слаева, представител на РЗИ - Пловдив. На първо място те класираха досегашния управител д-р Червенков със средна оценка 5.18 (по шестобалната система), а д-р Спасов остана втори с 5.01.

Междувременно до кмета на общината и председателя на ОбС е изпратен доклад на контрольора на МБАЛ за третото тримесечие на 2016 г. Същият е с входящ номер с дата 17 ноември. В доклада подробно са описани приходите и разходите на лечебното заведение за този период, като са посочени редица нарушения при управлението. Според изготвилата доклада Антонина Славова, назначена за контрольор с решение на ОбС от февруари месец, тревога буди фактът, че "за възнаграждения и осигуровки дружеството разходва повече от 70%, което се явява заплаха за стабилността му". Проверени са били и сключените договори - корпоративни и граждански. "Не ми бе предоставен достъп до трудовите договори с мотивацията, че са конфиденциални. Затова се наложи да направя косвена проверка", се подчертава в доклада, адресиран до председателя на ОбС д-р Светозар Шуманов и до кмета д-р Емил Караиванов. Сред констатираното от Славова е, че на управителя се плаща по втори договор като ординатор в ОАИЛ. Сумите обаче не се цитират, отново поради изисквания за конфиденциалност. При проверка на гражданските договори е установено, че те са основно със специалисти - консултанти по медицинска дейност, които са изплащани след представен отчет за свършеното от тях. Изключение прави един от договорите на стойност 2000 лв., за който е представен протокол за приета от управителя извършена работа "Анализ на медицинската и финансовата ефективност на лечебното заведение и на внедряване на нови медицински методи и технологии". Анализът обаче, който, по думите на д-р Червенков, е послужил за предстоящата акредитация, не е бил предоставен по време на проверката.

В заключението на доклада е посочено, че предоставената от контрольора разработена система, готова за прилагане, не се прилага "по неизвестни причини". Изтъква се също, че забавянето на обществените поръчки е заради липсата на план за провеждането им и некомпетентността на юристите, наети в тази връзка на граждански договори.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ма
    Мария
    6 -3
    21:35, 18 ное 2016
    Това, което направи д-р Червенков за болницата трябва да се оцени, но интересите.... без коментар.
  • 2
    Ра
    радо
    7 -3
    22:13, 18 ное 2016
    Д-р Червенков е отличен специалист и администратор. Той не желае болницата да се приватизира и източи, за разлика от другите.
  • 3
    Ат
    Атанас
    3 -7
    22:16, 18 ное 2016
    Какво направи изгони всички кадърни лекари това ли... Виж коментара
  • 4
    Чи
    чичо
    3 -1
    10:06, 19 ное 2016
    Атанас Симеонов, ти много запознат с болницата нещо? За портиер в общината голяма компетенция, голямо нещо...
  • 5
    Въ
    Възмутен гражданин
    3 -2
    14:39, 19 ное 2016
    Целта на комуниста Караиванов и комунистката - парашутист Антонина Славова е да свалят Д-р Червенков от поста........ СРАМ И ПОЗОР ! ОСТАВКА !
  • 6
    Тр
    трайко
    4 -2
    18:17, 19 ное 2016
    Червенков спечели конкурса. Той е по-добрия! Той ще е въпреки всичките усилия да му пречат.
    • Ма
      Мария
      1 -1
      12:21, 20 ное 2016
      От къде знаете,като още не е минала сесията на Общинския съвет?И защо някой ще се опитва да му пречи?Както казва д-р Тодоров-дано общинските съветници да гласуват по съвест и да спечели по-добрия!Силно се надявам!
  • 7
    Хр
    Христо Господинов
    2 -1
    18:57, 19 ное 2016
    Честито докторе!
  • 8
    Тр
    трайко
    6 -1
    15:58, 20 ное 2016
    Болницата е в много добро финансово състояние. За това искат да махнат Червенков и да я приватизират?
Последни новини