Шефът на МБАЛ - Асеновград:Наблюдава се ръст на пациентите в по-тежко състояние

"Наблюдава се ръст на пациентите в по-тежко състояние, вследствие на коронавируса, както и тези, които завършват фатално.

Хората трябва навреме да обръщат внимание на здравето си. Веднага, щом усетят неразположение, нека се обръщат към лекар.

Важна е и превенцията на здравето - да се ваксинират срещу COVID-19, да спазват дистанция, да носят маска на лицето.

Призовавам всички само за повече дисциплина точно в тази посока и нека, ако имат възможност, наистина да се имунизират.

Наистина сме свидетели на това, че в действителност и ваксинирани хора се разболяват от коронавирус. Но процентът им е много малък, тежестта на заболяването при тях е много по лека.

Възстановяват се доста по-бързо и остават без изменения в белия дроб, сърцето и органите, които са подложени на атака от COVID-19".

Това каза пред журналисти управителят на МБАЛ - Асеновград доктор Иван Червенков по повод увеличения брой заразени с коронавирус на територията на общината.

Според него, ваксините са единственият начин към момента, чрез който човечеството може да се бори срещу тази болест. Той уверява, че няма нещо в имунизациите, което да причини сериозни заболявания.

"Във всяко нещо има риск. Ползите обаче са много повече. Те са огромни, в сравнение с това, което може да се случи при боледуване и усложнения на коронавируса", посочи Червенков.

Той самият съобщи, че е ваксиниран, независимо, че е преболедувал COVID-19.

Освен това, над 50% от персонала на МБАЛ - Асеновград също е имунизиран.

Управителят на лечебното заведение припомни, че все още се осигуряват "зелени коридори" за желаещите да си поставят ваксина срещу коронавирус.

По думите на Червенков, между 12 и 24 пациенти преминават през болницата ежедневно. В момента в лечебното заведение са настанени 55 души.

Леглата в COVID-отделението са общо 22. Шест от тях са интензивни и всички са заети.

"Нека хората да обръщат внимание и да бъдат отговорни за собственото си здраве", каза в заключение доктор Червенков.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Паржу
    0 0
    19:42, 21 окт 2021
    Айде еее, и този запя в хора
Последни новини