-1 °C

Докладът на комисията, провела конкурса за управител на МБАЛ-Асеновград, влиза в ОбС

В дневния ред на предстоящото редовно заседание (б.ред. на 23 ноември) докладът е под точка №16. Комисията, разгледала двете единствени кандидатури - тази на д-р Иван Червенков и тази на д-р Стефан Спасов, предложените от тях програми за управление на болницата и провела събеседването, бе с председател зам.-кмета инж. Мария Вълканова. В състава й влизаха още директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" Величка Стойчева, като секретар на комисията, и членове - доц. д-р Запрян Запрянов, Айтен Салим, юрист в Община Асеновград, и д-р Диана Слаева, представител на РЗИ - Пловдив. На първо място те класираха досегашния управител д-р Червенков със средна оценка 5.18 (по шестобалната система), а д-р Спасов остана втори с 5.01.

Междувременно до кмета на общината и председателя на ОбС е изпратен доклад на контрольора на МБАЛ за третото тримесечие на 2016 г. Същият е с входящ номер с дата 17 ноември. В доклада подробно са описани приходите и разходите на лечебното заведение за този период, като са посочени редица нарушения при управлението. Според изготвилата доклада Антонина Славова, назначена за контрольор с решение на ОбС от февруари месец, тревога буди фактът, че "за възнаграждения и осигуровки дружеството разходва повече от 70%, което се явява заплаха за стабилността му". Проверени са били и сключените договори - корпоративни и граждански. "Не ми бе предоставен достъп до трудовите договори с мотивацията, че са конфиденциални. Затова се наложи да направя косвена проверка", се подчертава в доклада, адресиран до председателя на ОбС д-р Светозар Шуманов и до кмета д-р Емил Караиванов. Сред констатираното от Славова е, че на управителя се плаща по втори договор като ординатор в ОАИЛ. Сумите обаче не се цитират, отново поради изисквания за конфиденциалност. При проверка на гражданските договори е установено, че те са основно със специалисти - консултанти по медицинска дейност, които са изплащани след представен отчет за свършеното от тях. Изключение прави един от договорите на стойност 2000 лв., за който е представен протокол за приета от управителя извършена работа "Анализ на медицинската и финансовата ефективност на лечебното заведение и на внедряване на нови медицински методи и технологии". Анализът обаче, който, по думите на д-р Червенков, е послужил за предстоящата акредитация, не е бил предоставен по време на проверката.

В заключението на доклада е посочено, че предоставената от контрольора разработена система, готова за прилагане, не се прилага "по неизвестни причини". Изтъква се също, че забавянето на обществените поръчки е заради липсата на план за провеждането им и некомпетентността на юристите, наети в тази връзка на граждански договори.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ма
  Мария
  6 -3
  21:35, 18 ное 2016
  Това, което направи д-р Червенков за болницата трябва да се оцени, но интересите.... без коментар.
 • 2
  Ра
  радо
  7 -3
  22:13, 18 ное 2016
  Д-р Червенков е отличен специалист и администратор. Той не желае болницата да се приватизира и източи, за разлика от другите.
 • 3
  Ат
  Атанас
  3 -7
  22:16, 18 ное 2016
  Какво направи изгони всички кадърни лекари това ли... Виж коментара
 • 4
  Чи
  чичо
  3 -1
  10:06, 19 ное 2016
  Атанас Симеонов, ти много запознат с болницата нещо? За портиер в общината голяма компетенция, голямо нещо...
 • 5
  Въ
  Възмутен гражданин
  3 -2
  14:39, 19 ное 2016
  Целта на комуниста Караиванов и комунистката - парашутист Антонина Славова е да свалят Д-р Червенков от поста........ СРАМ И ПОЗОР ! ОСТАВКА !
 • 6
  Тр
  трайко
  4 -2
  18:17, 19 ное 2016
  Червенков спечели конкурса. Той е по-добрия! Той ще е въпреки всичките усилия да му пречат.
  • Ма
   Мария
   1 -1
   12:21, 20 ное 2016
   От къде знаете,като още не е минала сесията на Общинския съвет?И защо някой ще се опитва да му пречи?Както казва д-р Тодоров-дано общинските съветници да гласуват по съвест и да спечели по-добрия!Силно се надявам!
 • 7
  Хр
  Христо Господинов
  2 -1
  18:57, 19 ное 2016
  Честито докторе!
 • 8
  Тр
  трайко
  6 -1
  15:58, 20 ное 2016
  Болницата е в много добро финансово състояние. За това искат да махнат Червенков и да я приватизират?

Хороскоп за 18.01.2021

Последни новини