Коли под ножа – 16 с нарязани гуми в "Манастирски ливади"

Изображение 1 от 2

    Случката се е разиграла в късните часове на 1-ви декември, като са унищожени близо 40 автомобилни гуми, разказаха за Dnes.bg потърпевши жители на квартала.

    10 от автомобилите, оказали се с накълцани гуми, били паркирани по злополучната улица "Казбек", на която преди два месеца пламна чисто нова лека кола.

    "Не е ясно дали съществува пряка връзка между двата инцидента", коментираха полицейски служители. Останалите 6 превозни средства са били паркирани на улиците "Пирин" и "Стефан Тошев".

    16-те МПС-та са се разделили с различен брой от гумите си – някои с по 3, други се разминали само с 2.

    След като към 9:00 сутринта един от собствениците заварил личния си автомобил в окаяно състояние, той сигнализирал веднага органите на реда. Пристигналите полицейски служители от 6-то РПУ съставили протоколи на него и на част от останалите собствениците на повредените МПС-та.

    Към днешна дата по казуса тече разследване. Изземват се видео записи от охранителни камери в района с надежда да бъдат разкрити и издирени извършителите.

    Към момента има информация само за един от тях. Той е записан от камерите, охраняващи офиса на търговска фирма, докато пукал гумите на 3 автомобила. Кадрите са предоставени на МВР.

    Описанието на престъпника, снето от записите, е на млад мъж на около 17-20 г., висок 165 см, със спортно телосложение, облечен със спортен екип и яке с качулка.

    Младият апаш е държал в ръцете си хладно оръжие – нож с острие, дълго около 20 см.

    Грубото изчисление на загубите, които са претърпели собствениците на 16-те возила, се равнява на около 5 000 лв., като в сумата не се смятат разходите по транспортирането и ремонта на автомобилите.

    Любопитното е, че увредените коли са от всякакъв клас – стари, нови, спортни.

    Според жителите на "Манастирски ливади" в случката имат пръст търговци на автомобилни гуми.

    Източник: http://www.dnes.bg

    Коментари в сайта

    Последни новини