Частен съдебен изпълнител присвои близо 300 хил. лв. от длъжници

Окръжната прокуратура в Шумен повдигна обвинение на частен съдебен изпълнител (ЧСИ) за това, че е присвоил средства, събирани от длъжници. Присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Разследването срещу 47-годишния ЧСИ Асен Т. е установило до момента, че по девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева, които ползвал за лични нужди. В специалната сметка постъпват средства от длъжниците или се набират средства от продажбата на имуществото им, които се ползват единствено за удовлетворяване на вземанията на кредиторите, уточняват от прокуратурата.

Той е бил наказван от Камарата на частните съдебни изпълнители да не упражнява длъжността си за една година. Срокът на наказанието му изтича след няколко дни. Окръжната прокуратура в Шумен е внесла искане в съда за временното отстраняване на обвиняемия от длъжност с оглед започнатото разследване. Делото ще бъде разгледано на 10 януари 2017 г. в Шуменски окръжен съд.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор спрямо Асен Т. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. След обжалването на размера на паричната гаранция от обвиняемия състав на Окръжния съд в Шумен е намалил размера й на 5000 лева.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    00
    0026
    5 0
    17:49, 9 яну 2017
    Абе каква парична гаранция за това копеле ?

Случаен виц

Последни новини