БЧК в Асеновград ще раздава първия транш помощи от 6 февруари

Раздаването на хранителни продукти ще започне от 6 февруари и ще продължи до 10 март в пункта в Асеновград (ул. "Цар Иван Асен II" N 76В) и в кметствата в общината. Работно време на пункта е от 09.00 ч. до 13.00 ч. в работни дни. Ще бъдат раздадени брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, компоти, конфитюр, месни консерви , захар и кутии с вафли.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон, към правоимащите са добавени и лица/майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година, лица/семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, както и тези, които са получили еднократни или месечни помощи за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства. Пакети с хранителни продукти ще има и за инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст срещу показването на документ за самоличност.

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица индивидуални пакети с хранителни продукти ще получат близо 300 000 нуждаещи се български граждани.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини