Акцията на БЧК и община Асеновград за събиране на дрехи постигна успех

Изображение 1 от 2

    Община Асеновград съвместно със структурата на Български червен кръст ( БЧК ) в града организираха изключително успешна акция по събиране на дрехи в помощ на нуждаещи се. В кампанията се включиха десетки асеновградчани, на които общинската администрация изказва огромна благодарност.

    Събрани бяха точно 7 700 килограма дрехи и аксесоари. Извозени са 4 товарни автомобила с по около 2 000 килограма всеки. 

    Асеновград прояви невероятна активност. Донесени бяха стотици чували и чанти. Даряваха се разнообразни по вид текстилни изделия - дрехи за всеки сезон и възраст, завивки, юргани, обувки, чанти. 

    Възможно е акцията да се състои отново през есента на тази година, когато хората подменят лятното със зимно облекло. Целта на кампанията бе опазване на околната среда и на природните ресурси, помощ на населението в случаи на бедствия, достъпно облекло за всички по света и образцова градска среда. 

    От близо 25 години Европа е и пример за стремежите на света към кръгова икономика. Този щадящ природните ресурси модел, каквато е акцията в Асеновград и други градове на страната, има за цел да връща суровините обратно и да създава възможности за удължаване на техния живот чрез многократно използване или транформирането им в друг вид продукт. По този начин се предотвратява или поне намалява значително добива на нови природни ресурси. Съществременно се създават и нови работни места.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини