Жълт код заради студовете в Пловдив и още 16 области в страната

Изображение 1 от 2

    Жълт код заради очаквани ниски температури е въведен за 17 области за събота, 28 януари. Предупреждението е в сила за Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. 

    През нощта над Източна България и равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще бъдат между -15° и -10°, по Черноморието -6° и -4°. Утре преди пладне над равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, като подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпи след обяд. Трайна ще се задържи мъглата по река Дунав и на места в източните райони от Горнотракийската низина. Над планинските райони през целия ден ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между -3° и 2°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.

    В Пловдив и Пловдивския регион в ранните сутринни часове температурата ще е около -14°. През деня тя ще се повишава и в ранния следобед ще бъде около -3° до -1°.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини