Румяна Бъчварова сдаде поста "вътрешен министър" на Пламен Узунов

Изображение 1 от 2

    На кратка церемония в сградата на МВР бе извършено предаването на поста "вътрешен министър".  Румяна Бъчварова пожела успех на Пламен Узунов, който днес официално встъпи в длъжност  служебен вътрешен министър и символично му предаде папка с работни материали. За мен е огромна чест и отговорност да поема поста министър на вътрешните работи от Вас, заяви Узунов. Двамата проведоха едночасова работна среща.

    Основните приоритети на новото ръководство на министерството ще бъдат подготовка на условията за провеждане на честни и демократични избори и противодействие на миграционния натиск и охрана на границата. По време на среща на министър Узунов с професионалното ръководство на МВР бяха обсъдени оперативната обстановка на територията на цялата страна, ходът и резултатите до момента от провеждащата се специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и предстоящите задачи в контекста на изпълнението на очертаните приоритети.

    Напуснал системата на МВР през август 2015 г., бившият директор на пловдивската полиция се завръща като министър на вътрешните работи в служебния кабинет, оглавяван от проф. Огнян Герджиков. Узунов подаде оставка след скандал за сериозни нарушения при разследване на пътен инцидент със загинал, при който се появиха съмнения за полицейски чадър над извършителя. За краткото време извън системата на МВР Узунов става преподавател по "Криминалистика" и "Оперативно-издирвателна дейност" във Висшия университет по сигурност и икономика в Пловдив.

    Иначе той застава начело на пловдивската полиция по време на правителството на Пламен Орешарски през декември 2013 г., когато вътрешен министър бе Цветлин Йовчев. Малко след като напуска системата на МВР, Пламен Узунов стана и свидетел на прокуратурата срещу депутата от ГЕРБ Методи Андреев, който беше проверяван и наказан от парламентарната етична комисия заради опит да кадрува в МВР - Първомай и Асеновград.

    44-годишният Пламен Узунов влиза в системата на МВР през 1993 г.. Работил е в  сектор "Престъпления срещу личността", а по-късно е оглавявал и "Криминална полиция" в Пловдив. Завършва бакалавър по специалност "Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред" в Академията на МВР в София. През 2003 г. придобива пък магистърска степен по право в ПУ "Паисий Хилендарски". По-късно специализира в ILEA в Будапеща и в Академията на МВР. Член е на Международната полицейска асоциация. Семеен с две деца.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Би
      БИВШ ПОЛИЦАЙ
      0 0
      19:35, 28 яну 2017
      Като човек който доскоро беше в системата и за толкова време нищо не се епроменилоако има воля макар и закраткото време като сл.МВР е възможнода промени нещата в системата..Не случайно се заел с охраната на границата.Каналите за нелегални мигранти процъфтя основно за ради корупцията и факта че граничните полицаи пряко участват.В също време предстои да назначат 600 пенсионери за охнана на границата а в също време имат не ма лко които са със статут на пенсионери и заплата..Всистемата има служители които целия си осигурителен стаж са го прекарали на една длъжност и растеж на място и продължават със статут на пенсионери с пенсия и заплата дори след пределната им въздраст..З а това ДС може да бъде уволнен без някакваконкретна причина.сега сме в 21век който не е 17да смятаме че някой може да работи на едно място 50 години.
    • 2
      Гр
      гражданин
      0 0
      19:55, 28 яну 2017
      Истината трябва шумно да се прокламира До кога в МВР ще прикриват и казват истината само дни преди да встъпи служебното правителство се се провела планирана операция аналогична на тази в Лясковец за радост се размина без жертви .Намушкан е участник един от полицаите ...Всичко пак се дължи на лошата организация .Със поста се размина гл.сек.Лазаров .В тази опеция няма наказани всичко се покри за пред сл.МВР.
    • 3
      Гр
      гражданин
      0 0
      20:04, 28 яну 2017
      МВР Бъчварова сдаде поста на сл.МВР Узунов но със скрита бомба.Дни преди да сдаде поста се проведе планирана операция по неутрализиране на авто джамбази Случая е по подобен на този в Лясковец но за разлика няма жертва а само с прободен на две места служител .Всичко сезамети с инструктаж да не се оповестява и споменава.За случая Лясковец с поста си се размина гл.сек. Лазаров Тук няма виновни
    Последни новини