13 °C

Шампионът Радо Янков излиза с номер 1

Носителят на Световната купа и лидер в класирането през настоящия сезон в паралелните дисциплини Радослав Янков ще бъде с №1 във втория старт в Банско на 5 февруари. Това стана ясно след тегленето на жребия на площада в Банско в събота вечер.

Българският ас спечели първия гигантски слалом на 3 февруари и според жребия ще кара в първата двойка от квалификациите на писта "Томба". Радо ще е по червеното трасе, а до него на синьото ще е Мирко Фелисети (Ит). На старт ще застанат 58 сноубордисти от 19 държави.

При жените българската участничка Теодора Пенчева ще е с №45 и ще кара на червеното трасе в последната 23-а двойка от квалификациите. Участват 46 жени от 17 нации.

Финалите при мъжете и жените в които ще участват най-добрите 16 от квалификациите стартират в 13,30 ч и се очаква да продължат до 14,45 ч, за когато е предвидена церемонията по награждаването.

Входът за трибуните и финална зона, и в третия състезателен ден от Световната купа в Банско е свободен. БНТ ще излъчи пряко паралелния гигантски слалом от "Бъндеришка поляна".

Нека всички посетители н Банско подкрепят Радо и Теодора във втория им старт за Световната купа в Банско!

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини