До края на годината 28 сгради в Асеновград ще са с приключено саниране по Националната програма

"81 са регистрираните сдружения на собственици към момента в Асеновград по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни. От тях 67 са подали заявления за кандидатстване, а 66 са със сключени договори. С осигурено финансиране са 28 сдружения." Това съобщи пред медиите кметът Емил Караиванов. Завършени са 4 сгради, работи се по 19 други, като те са на различен етап на изпълняване на проектиране и строително-монтажни дейности. Стана ясно и че за 6 от сградите е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

По програмата за саниране в общината са инвестирани 6,5 млн. По думите на градоначалника очакванията са до края на годината всичките 28 сгради с осигуреното финансиране да бъдат завършени. Подадени са документи и за над нови 40 сгради със сключени договори.

Интересът към националното саниране в Асеновград продължава да е висок като всеки месец се обработват близо десет нови пакета документи за регистрация и още толкова за финансова помощ. "Продължаваме да съдействаме на гражданите и сдруженията на собствениците, за да могат те да се подготвят за кандидатстване", обобщи Караиванов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини