Португалци търсят берачи на малини и къпини, интервютата с одобрените - по Скайп

Кандидатстването става в Бюрата по труда по местоживеене.

Maravilha Farms - Португалия набира берачи на плодове. Търсят се работници за бране на малини, къпини и боровинки, като работата е сезонна, приблизително 8 месеца (март/април до септември/октомври). Първите 15 дни ще минат в обучение и ще се считат за изпитателен срок, съобщиха от Бюрото по труда в Асеновград.

Достатъчно е и основно образонание. Опитът в брането на дребни плодове не е задължителен, но ще се счита за предимство.

Работното време е от понеделник до петък, от 07:30 до 16:30 ч. с 1 час обедна почивка. Брутна месечна заплата е 530 евро + 44.04 евро на месец празнични добавки. От заплатата се удържат 11% за социалноосигурителни вноски + ДОД. Бонуси за продуктивност са средно около 250 евро/месец. Заплащането ще е чрез банков превод в последния ден от месеца. С работниците се сключва срочен договор. Работодателят се ангажира с осигуряване на настаняването в близост до фермата, за което се удържат 2.75 евро на ден, но пък заплаща 5.74 евро на работен ден за храна. Осигурен е транспорт до и от местоработата.

Транспортните разходи от България до Португалия се поемат от фирмата. Ако работникът наруши сключеният договор, работодателят може да удържи транспортните разходи от заплатата му.

Срокът за кандидатстване е 28 февруари, като с одобрените кандидати ще се проведат интервюта по Скайп.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини