"Тракия икономическа зона" с Бизнес Оскар 2017, инвестициите в зоната стигнаха 1.5 млрд. евро

Инвестициите в „Тракия икономическа зона“ достигнаха 1.5 милиарда евро, съобщи днес инж. Пламен Панчев в „Бизнес старт“ – сутрешния блок с Иван Нончев на Bloomberg TV Bulgaria. Съоснователят на най-мащабната българска индустриална зона и председател на „Клъстер Тракия икономическа зона“ коментира причините Пловдив да се превърне в крупен индустриален център. „Тракия икономическа зона представлява обединение на 6 индустриални зони, девет общини и два клъстера, създаде над 30 хиляди работни места, като тази година се навършиха 20 години от отварянето на първия завод тук“, резюмира Панчев. Той посочи, че този успех е постигнат благодарение на публично-частното партньорство - обединяването на общините, държавата и бизнеса за предоставяне на отлична среда за инвеститорите.

Именно на обединяването екипът на „Тракия икономическа зона“ разчита и при решаването на проблема с кадрите. „Ние забелязахме този проблем още преди 4-5 години, организирано работим заедно с местната и държавна власт и постигнахме реални успехи. Ние съединяваме професионалните училища с една или повече фирми и нашите млади хора успяват да разберат навреме, че имат една много добра възможност за реализация в България. Това е, което ни отличава, това е, с което подобряваме средата, в която се развиваме“, обясни инж. Панчев.

Разговорът в Bloomberg TV Bulgaria се проведе буквално часове след като инж. Панчев взе статуетката Бизнес Оскар 2017 за „Тракия икономическа зона“ за „Иновативен подход във връзката бизнес - образование“. Призът бе връчен снощи, 9.03.2017 г., от Владимир Петров, заместник-областен управител на област Пловдив по време на церемонията VIP Business Awards 2017, организирана за трета поредна година от VIP COMMUNICATION, в хотел Рамада Пловдив Тримонциум.

За втори път Община Пловдив получи наградата „Голяма община с най-голям принос в развитието на бизнеса“ заради усилията си в създаване на реални условия за развитие на регионалната икономика. Наградата беше връчена на Стефан Стоянов, заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” от Добрина Проданова, председател на Търговско-промишлена камара - Пловдив.

Един от лидерите в българската индустрия - КЦМ 2000 Груп получи заслужен Бизнес Оскар за 2017 г. в категорията „Проспериращ бизнес и икономически растеж“.

Ето и останалите фирми, наградени с Бизнес Оскари в съответните категории:

Малка община в подкрепа на бизнеса 2017 - МИРКОВО

Корпоративна и социална отговорност 2017 - БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ АД

Устойчиво развитие на бизнеса 2017 - МАКС ЕВРОПА

Инвестиции в бизнеса 2017 - КЕПИТЪЛ ХОЛДИНГ ГРУП АДСИЦ

Инвестиции и иновации в развитието на бизнеса 2017 – РЕФАН БЪЛГАРИЯ

Корпоративна сигурност 2017 - ДАИКС ООД

Цялостен принос в развитието на бизнеса 2017 - ОСКАР-ЕЛ ЕООД

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини