ЦИК наказа управителите на известна фирма заради билбордовете с Борисов

Тримата управители на фирма ГОТМАР ЕООД са собственици на билбордовете с генералския лик на Бойко Борисов, които се появиха по магистрала "Тракия". Георги Тучев, Васил Меретев и Свилена Симеонова ще бъдат наказани от ЦИК, след като АПИ разкри кой държи билбордовете.

Проверката на ЦИК е установила безспорно, че на билбордовете, поставени на АМ "Тракия" наистина се разпознава Бойко Борисов в генералска униформа, както и че на агитационния материал, какъвто се явяват те, не е изрично посочено, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

При извършена служебна проверка на сайта на ПП ГЕРБ ЦИК е установила, че в раздел "Новини" на 15 март е оповестено прессъобщение, че националният предизборен щаб на партията няма нищо общо с поставените билбордове, на които е използван националният флаг на България.

За изясняване на фактическата обстановка ЦИК е приела протоколно решение да се изпрати запитване до АПИ за установяване на нарушителя, заплатил и получил разрешение за ползване на билборд на автомагистрала "Тракия" в посока от Пловдив към София на 114 километър. С Решение на Комисията е постановено незабавно премахване от областните управители на територията на цялата страна на въпросните агитационни материали (билбордове).

В отговор от АПИ са посочили, че билбордът на път АМ "Тракия", км 114+097 - дясно платно, е собственост на ГОТМАР ЕООД. Дружеството има издадено разрешение за експлоатация № 267 от 03.06.2002 г., валидно до 26.06.2017 г. Фирмата е платила дължимите такси до 31.03.2017 г. съгласно Тарифите за таксите, които се събират от АПИ. В края на писмото се посочва, че АПИ няма отношение към съдържанието на съобщенията и изображенията, поставяни върху рекламните съоръжения по републиканските пътища.

След извършена справка в Търговския регистър се установи, че търговското дружество ГОТМАР ЕООД се представлява заедно и поотделно от Георги Василев Тучев, Васил Христосков Меретев и Свилена Стефанова Симеонова като управители.

С решението си ЦИК опълномощава председателя на Комисията да състави акт за установено нарушение на тримата. След съставянето и връчването на актовете същите трябва да бъдат изпратени на областния управител на област Пловдив за издаване на наказателни постановления.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини