Обредният дом е на дневен ред в Общинския съвет

Ще бъде ли оздравявано с промяна в мениджмънта или ще влиза в процедура по ликвидация Общинското дружество "Обреден дом" ЕООД, това трябва да реши принципалът му Общински съвет - Асеновград. Дружеството е 100% общинска собственост, но се намира в тежко финансово състояние и е декапитализирано. Категорични данни в потвърждение на статуса му са представени пред съветниците още в края на февруари 2017 г., а само преди дни е депозиран отчетът за приходите и разходите на Обреден дом ЕООД за 2016 г.

В края на месец февруари съм изпълнил решение на ОбС и е извършен анализ на това дружество, след който местният парламент трябва да вземе решение за неговото бъдеще - оздравяване или ликвидиране, коментира днес кметът Емил Караиванов. Според последния финансов отчет Обредният дом е приключил 2016-та с обща загуба от 11 664 лв. Дружеството има съществени разходи за външни услуги, а заплатите по трудово правоотношение са почти равни като сума на другите възнаграждения /договор за управление и граждански договори/.

Подчертавам, че докладът по извършения анализ на финансовото състояние и фирмената стабилност на дружеството сочи сериозни обстоятелства и тенденции, а именно трайно намаляват приходите - през 2012 г. те са 69 272 лв., а през 2016 г. 53 178 лв., т.е с минус 23,25%. Значително е завишен делът на трудовите разходи и външни услуги. Касовата наличност на паричните средства е сведена до критичния минимум от около хиляда лева, заяви кметът. Заключението е, че дружеството поетапно е влошило финансовото си състояние и от ОбС се очаква да вземе необходимото управленско решение.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини