Денят на победата и Денят на Европа в Асеновград

С поднасянето на венец от кмета Емил Караиванов пред паметника на загиналите в Отечествената война започна днес отбелязването в Асеновград на 9 май - Ден на победата над хитлеристка Германия и Ден на обединена Европа. "Днес е важен ден в световната история, който поставя едно ново начало за цяла Европа. Днес празнуваме победата на човешката хуманност и духовност, отдаваме почит на милионите жертви на хитлерофашизма и се прекланяме пред геройската саможертва на всички бойци в името на един по-добър свят за нас и децата ни", заяви градоначалникът. В двора военно формирование 24 490 почетната рота прие зам.-командирът на поделението подпол. Красимир Ташев. Сред присъстващите бяха и зам.-кметът Мария Вълканова, зам.-председателят на ОбС Маргарита Стоилва, председателят на БСП-Асеновград Енко Найденов, ветерани, офицери и сержанти от запаса. Под звуците на националния химн всички те сведоха глави и отдадоха почит на загиналите.

Емил Караиванов се включи и в честването в Пловдив като поднесе венец на знаменития паметник на Альоша редом руския извънреден и пълномощен посланик Анатолий Макаров.

Тържествата в Асеновград продължават с програма в градската библиотека, организирана от Национално движение "Русофили" от 17:30 ч. с участието на поп изпълнителя Христо Паскалев-Паскал. Заради дъждовното време концерт-спектакълът "За мирна Европа" на денс формация "Косара" също ще се проведе във фоайето на градската библиотека.

Източник: asenovgrad.net

Коментари в сайта

Последни новини