Кметът Караиванов подписа проект за намаляване замърсяванията на въздуха в Асеновград

"Актуализация на общинската програма за намаляване нивата на замърсителите и достигане на утвърдените норми в атмосферния въздух в община Асеновград" е проектът, договор за финансова подкрепа на който подписа днес кметът на Емил Караиванов. Финансирането от Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020. Стойността му е 145 453 лв., а срокът за изпълнение 18 месеца. Ще използваме предоставената възможност, която ни предлага Министерството на околната среда и водите чрез оперативната програма, за да подобрим още повече качеството на въздуха в Асеновград и да създадем още по-добри условия за живот на асеновградчани, коментира градоначалникът след церемонията по подписването в София.

Целта на проектното предложение е актуализация на общинската програма за намаляване нивата на замърсителите - фини прахови частици и кадмий, и за достигане на утвърдените норми за качество на атмосферния въздух в Асеновград и планиране на адекватни мерки за подобряване качеството му, които да доведат до постигане на определените норми. Актуализацията на общинската програма за качеството на въздуха е основана на ангажименти, произтичащи от националното законодателство, което отговаря на европейските норми за по - чист въздух в Европа.

Във връзка с това Община Асеновград разработи проект със следните основни дейности:

  • подготовка на документации за възлагане на обществени поръчки и избор на изпълнители за дейностите, включени в проектното предложение

  • провеждане на процедури, съгласно българското и европейско законодателство

  • актуализиране на общинската програма за качество на атмосферния въздух

  • организация и управление на проекта

  • информация и публичност на проекта

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини