Прокуратурата привлече като обвиняем главния архитект на Асеновград за подкуп

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем Константин Атанасов за това, че през месец ноември 2016 г., в качеството си на длъжностно лице - главен архитект на Община Асеновград, е поискал 8 000 лева от управител на клон на Акционерно дружество в града. На 8 декември 2016 г. той е получил от Митко Захариев сумата, която не му се следва, за да извърши действие по служба - да съгласува идеен инвестиционен проект, като деянието е извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение, чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение. За престъплението, за което е привлечен като обвиняем Атанасов, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия и дейност.

По същото досъдебно производство Окръжна прокуратура повдигна обвинение и на Митко Захариев за това, че на 8 декември 2016 г. в Асеновград е дал подкуп (8 000 лева) на главния архитект на Константин Атанасов, за да съгласува идеен инвестиционен проект на клон на Акционерно дружество в Асеновград. Предвиденото наказание за деянието, за което е привлечен като обвиняем, е "лишаване от свобода" до 6 години и глоба до 5 000 лева.

Обвиняемите Константин Атанасов и Митко Захариев са задържани за срок от 72 часа с постановления на наблюдаващите прокурори. В момента по досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ше
    Шекспир
    4 0
    12:24, 20 май 2017
    Накрая ще се окаже, че сме гледали постановката "Много шум за нищо". Или хайде, за 8 000 лв., което си е почти нищо спрямо всичко, което се случва в "Голямата къща на мъдрите хора". Главният архитект изгоря като бушон, за да спаси останалите. Няма как, покрай него вода ще глътне и този, дал му рушвета. Както се казва, на зрителите подхвърлиха кокал на стойност 8000 лв., да гледат и да има какво да коментират, да не кажат, че хич за нищо е била данданията и поне един да бъде наказан. Хората обичат публичните наказания за назидание. А иначе центрофугата ще продължи да се върти. Все пак в нея се въртят и превъртат доста милиони.
Последни новини