Меле пред пловдивска дискотека, единият от битите си глътна езика

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство Васил Д. на 29 г., и Велко С. на 25 г., за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди на едно лице - престъпление по чл. 131 ал.1 точка 12 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 21 май около 05:30 часа е възникнал конфликт между няколко лица пред дискотека в центъра на града. При напускане на заведението група от трима мъже се разминали с обвиняемите Васил и Велко, при което си разменили реплики. Тримата напуснали дискотеката и си тръгнали. Двамата обвиняеми ги последвали, настигнали ги и започнали да им нанасят побой. При сбиването е пострадал 35-годишният П.Г., на когото били нанесени удари по тялото с ритници и юмруци. Той паднал на земята, но това не спряло побойниците, които продължили да го удрят. В резултат на насения побой П.Г. си глътнал езика и получил травми по тялото. Удари понесли и двамата му приятели. Случайно преминаващи граждани се намесили да помогнат на пострадалия и се обадили на тел. 112.

По разпореждане на Районна прокуратура по случая незабавно са започнали процесуално-следствени действия. Васил Д. и Велко С. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По делото са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване на вида на телесната повреда на П.Г., както и на другите две лица. След изготвяне на експертизите предстои повдигане на коригирани обвинения, включително и за престъпление по чл.325 ал.2 от Наказателния кодекс - за хулиганство с особено дързост.

Изразяваме абсолютната си непримиримост към подобен род прояви на непредизвикана агресия и нарушаване на физическата неприкосновеност на гражданите, като ще използваме всички законови възможности за налагане на тежки наказания на извършителите, към чието поведение обществото изразява крайна нетолерантност, заявиха от Районна прокуратура-Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини