Последно заседание на местния парламент преди отпускарските юли и август

32 точки са включени в дневния ред на последното преди ваканцията заседание на ОбС - Асеновград. Съветниците ще се запознаят с отчета на председателя Светозар Шуманов за свършеното от тях за първото шестмесечие към дата 22 юни, както и с отчет от зам.-кмета Мария Вълканова за изпълнение на решенията на ОбС за периода 15 август 2016 г. - 26 април 2017 г.

Сред предложенията и докладните, които ще разгледат съветниците преди да се отдадат на летния си отдих, са тези за:

- предоставяне на временен безлихвен заем от бюджета на Общината за 2017 г. по сметка за европейски средства по проект "Социално включване на хората с увреждания в община Асеновград и улесняване достъпа им до заетост"

- кандидатстване на Общината с проектно предложение на ОП "Региони в растеж" 2014-2020, процедури чрез подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Европейски фонд за регионално развитие "Подкрепа за деинституционализация на грижи за деца"

- даване на съгласие за издаване запис на заповед за проект "Социално включване на хора с увреждания в община Асеновград и улесняване достъпа им до заетост", съгласно сключен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020

- изпълнение на проекта "Осигуряване на топъл обяд 2016-2019"

- необходимост от издаване на запис на заповед по проект с наименование "Актуализация на общинска програма за намаляване нивата на замърсителите и достигане на утвърдените норми в атмосферния въздух в община Асеновград", след сключен ДБФП

На четирима асеновградчани ще бъдат отпуснати еднократни социални помощи. Една от тях е неомъжена и безработна майка на деветокласничка, която има нужда от средства, за да пътува дъщеря й всеки ден от Новаково до училището си в Асеновград. Останалите трима са лекуващи се или имащи нужда от средства за медикаменти социално слаби жители на общината.

Заседанието ще се проведе на 5 юли, сряда, от 09:00 ч. в зала 601 на Общината.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини