Хазяин от Асеновград отива на съд, намушкал с нож квартиранта си

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Ремзи Ф., на 33 г., за това, че извършил опит умишлено да умъртви другиго, при което изпълнителното деяние, макар да е довършено, не са настъпили предвидените от закона и искани от дееца общоопасни последици - престъпление по чл. 115 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият и семейството му живеели в къща в Асеновград. Те давали единия етаж под наем. Там от юли до края на октомври през 2015 г. живеело семейството на пострадалия П.Г., на 43 г. По време на престоя в квартирата, наемателите направили ремонт, като не поискали за това пари от наемодателите. След като напуснали квартирата, от семейството на Ремзи често търсели майката на П.Г., като настоявал да си платят сметките за ток и вода. Жената обяснявала, че ще сторят това, когато сметките бъдат изготвени. Въпреки това Ремзи решил лично да поиска парите. На 6 ноември 2015 г. той отишъл до новата квартира на П.Г. в Асеновград и му казал да си плати сметките за ток и вода. П.Г. обяснил, че ще направи това, когато бъдат готови. Обвиняемият се ядосал и заявил, че ще се саморазправи с него. Изкрещял му в лицето "Ти ще умреш", след което го ударил с юмрук и го намушкал с нож в корема. Пострадалият бил приет в болницата, където е опериран по спешност.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи и др. Обвиняемият Ремзи Ф. е с взета от съда мярка за неотклонение "задържане под стража" и му е наложена забрана за напускане пределите на страната. Предвиденото наказание за извършеното от обвиняемия деяние е от 10 г. до 20 г. лишаване от свобода.  

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини