Пуснати свободно ротвайлери разкъсаха домашно куче

Свирепи ротвайлери, пуснати да се разхождат свободно от стопанката си, разкъсаха домашното кученце на нейна съседка.

Инцидентът е станал във вторник сутринта на ъгъла на столичните улици "Николай Ракитин" и "Река Осъм". 

Софиянката Оля Николова извела на разходка двете си домашни кученца - порода мини шнауцер. Двете животни, макар и от малка порода, били на къс повод. Пред кооперацията кученцата били нападнати от два ротвайлера, пуснати от стопанката си да се разхождат свободно - без намордници и поводи. 

"Всичко стана много бързо. Ротвайлерите буквално разкъсаха едното от кученцата ми. То умря в ръцете ми", разказа пред Нова телевизия Оля Николова. 

По думите й, стопанката на агресивните животни, която също живее в квартала, отглежда общо пет кучета - двата ротвайлера, две немски овчарки и пинчер. Тя редовно пускала големите кучета да се разхождат без намордници и без да са вързани с каишки, въпреки че са много агресивни.

"На тази жена трябва да й бъдат отнети животните, защото тя не може да ги управлява. Утре някое дете ще се затича. А тази глутница ще бъде пусната и ще потегли към детето", категорична е Николова. 

Нейни съседи също разказват, че са били жертви на нападения от страна на кучетата, разкъсали домашния любимец на Оля Николова. Всички са категорични, че се страхуват, както за собствените си домашни любимци, така и за себе си. 

"От полицията ми казаха, че не могат нищо да направят. Само могат да извикат собственичката и да й съставят протокол за нарушаване на обществения ред", казва още Николова. 

Собственичката на убитото куче вече е пуснала жалби в Софийска районна прокуратура, Столична община, "Екоравновесие", дори в Българската агенция по безопасност на храните.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини