До края на Есенните празници: Маврудово хоро, изложби и премиери на книги

„Станимашки бивалици“ е книгата на известния асеновградски журналист Марин Маринов, чиято премиера предстои утре. Тя ще бъде представена от доц. д-р Владимир Янев от 18: 00 часа. На 6 октомври от 17: 30 ч. ще се проведе събрание на Клуб по родознание и краезнание – Асеновград по повод 25-годишнината на клуба. На следващия ден в 10: 00 часа ще се състои кръгла маса на тема „Състояние на родознанието и краезнанието“.

Фолклорният фестивал на любителски клубове за хора и танци „Маврудово хоро“ е предвиден за събота, 7 октомври. В 15: 30 часа от паметника на Аристи Чорбаджака ще тръгне дефиле на участниците. Те ще се отправят към централния площад пред Общината, където в 16: 00 часа ще започне надиграване.

На 9 октомври, понеделник, от 17: 30 часа, ще се състои авторски рецитал „Изповед“ на поетесата Елена Славкова. На 10 октомври, вторник, от 18: 00 часа, предстои откриването на изложба живопис „Контрасти“ на Тихомир Панайотов.

Още две премиери на книги са включени в програмата на Есенните празници. Първата е „Изворче, мило незнайно“ на Николай Гигов. Творбата ще бъде представена от Елена Хайтова на 11 октомври, сряда, от 17: 30 часа. Другата е „Гребнати спомени“ на Василка Дойчева. Ще я представи Елена Славкова на 13 октомври, петък, от 17: 30 часа.

Рецитал „Послание на асеновградски поети“ е подготвила актрисата Виктория Стефанова. Можем да му се насладим на 12 октомври, четвъртък, от 17: 30 часа.

На 17 октомври, вторник, в 17: 30 часа ще можем да видим „Светът в детските очи“ – изложба на децата от школата по изобразително и приложно изкуство на Ламбриана Форева „Светът в детските очи“. Малко по-късно ще започне юбилеен концерт „20 години НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“.

В последния ден на празничната програма – 18 октомври, ще се състои „За България с любов“ – авторски моноспектакъл на поета Йордан Пеев и представяне на книгите му „Детонатор за глухарчета“ и „Любовни вертикали“. Началото е в 17: 30 часа.

Всички мероприятия на закрито ще се проведат в Градската библиотека.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини