ВМРО: Бяхме против, но по-добре е да има ислямски университет в България

ВМРО подготвя съвсем нов закон за вероизповеданията. Информацията за това беше публично оповестена от представители на партията на пресконференция в Бургас, състояла се преди дни. В нея участие взеха Георги Дракалиев – общински съветник от ВМРО – Бургас и депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Един от въпросите, които засегнаха националистите в рамките на пресконференцията в морския град, беше за създаването на ислямски университет в България. Във връзка с това депутатът от ВМРО Александър Сиди заяви:

„Ние бяхме против създаването на ислямски университет в страната. Но вече стигнахме до извода, че е по-добре да има духовно училище, което е под контрола на държавата. Държавата да следи какво се изучава и дали то не противоречи на нашите ценности.“

От ВМРО настояват духовните лица и проповедниците от всички вероизповедания да са български граждани.   

„Тръгнахме да разработваме закон, в който въвеждаме различни регулации по отношение на това, че хората, които проповядват каквото и да било религиозно течение, трябва да бъдат хора, завършили своето религиозно образование в България. Хора, които са български граждани, трябва да бъдат начело на тези деноминации.“ – заяви още пред журналистите Александър Сиди.

Проектозаконът за вероизповеданията предстои да бъде представен пред големите религиозни деноминации в страната, след което ще бъде поставен на обществено обсъждане.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини