Военнослужещи от Асеновград на полево обучение с бойни стрелби на "Корен"

Полево лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски се провежда до 20 април на Учебен полигон „Корен”, съобщиха от Министерството на отбраната. Целта е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят способностите си по осигуряване на навременна и точна обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.

Над 580 военнослужещи със 120 бойни и специални машини от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и Мусачево ще проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби. Тренировката по стрелба и управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски ще се проведе на 19 април, в края на полевия лагер.

По време на обучението на полигон „Корен“ ще се проведе и тактическо учение с батальона за ремонт на въоръжението от състава на военно формирование 46 690 - Пловдив, по време на което ще се изпълняват задачи по техническа поддръжка, ремонт на въоръжение, тилова техника и специално техническо осигуряване на артилерийските формирования от Сухопътните войски.

Началник на лагерния сбор е полк. Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24 490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по стрелба и управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полк. Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини