„България пее” отново в Асеновград

За трета поредна година Асеновград е част от инициативата на Български хоров съюз „България пее”. Домакин на събитието ще бъде читалище „Родолюбие”. Участие на асеновградската сцена ще вземат 11 хорови групи на различни възрасти и песенни жанрове - фолклорна формация „Карлък”, фолклорна група „Детска песен”, фолклорна група „Надежда Хвойнева”, фолклорен квартет при „Станимака мюзик център”, вокална група „Станимака”, вокална група „Калина Малина”, хор „Родопски звуци”, хор при Пенсионерска организация - Асеновград, хор за македонски песни при читалище „Родолюбие”, вокална формация от Тополово и група за изворен фолклор от Новаково.

Тази година дните, в които ще пее цяла България са от 20 до 22 април. През миналата 2017 г. участие в различните градове и села са взели над 160 хорови и вокални състави или около 2500 участника. В Асеновград събитието е планирано за тази неделя, 22 април, от 10 ч.

Целта на „България пее” е да приобщи българските граждани към ценностите на националната и световната хорова култура, да събере в общи концерти певчески формации от различни селища, да допринесе за представянето на нови тенденции в хоровото движение и смесване на местни култури, да бъде стимул за по-нататъшно развитие на българските хорове.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини