Забранява се плуването в Чая, язовири и други неохраняеми водни обекти в общината

Във връзка с настъпването на летния сезон и на основание Наредбата за водоспасителна дейност и безопасност на водните площи кметът на Асеновград Емил Караиванов издаде заповед за предприемане на мерки по обезопасяване на водоемите в общината. В срок до 15 май стопаните на водни площи трябва да поставят предупредителни и забранителни знаци и табели на опасните за плуване места. Комисия, в чийто състав има представители от БЧК, МБАЛ, Районното управление на полицията, Районната противопожарна служба и Общината, ще проведе контролна и разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм.

Напомняме, че къпането и плуването на територията на община Асеновград може да се извършва само в охраняеми водни площи, обезопасени и оборудвани в съответствие с изискванията на Наредбата за водноспасителна дейност. Забранява се плуването във всички неохраняеми водни съоръжения, в река Чая, в язовири, водни канали и други без осигурени спасители.

При аварийни ситуации или при неоходимост да се търси помощта на Водноспасителната служба при Областния съвет на БЧК на тел. 032/62 41 74, 62 71 63.

Източник: asenovgrad.net

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини