Асеновград празнува с “Хорошее настроение”, Капански ансамбъл, Невена Цонева и Борис Солтарийски

Празникът си Асеновград ще отбележи в последната неделя на месеца, 27 май. Денят на града ще започне в 09:00 ч. с отслужвването на света литургия в храм “Св. Николай Чудотворец”. Час по-късно на Асеновата крепост ще се извърши церемонията по удостояване на граждани с почетни звания на Община Асеновград. В 10:30 ч. към града ще се спусне празнично шествие, което ще се отправи към паметника на цар Иван Асен II. Церемонията по издигане на националния флаг на България и словото на кмета Емил Караиванов са планирани за 11:00 ч.

Празничната програма и тази година е изключително богата и разнообразна, разпределена на две сцени – на централния площад и в градския парк. Очакват ни панаир на занаятите, щандове с местни специалитети, детски празник с любими анимационни герои, лазерно и 3 D mapping шоу и много други атракции и забавления.

Празнична програма за Деня на Асеновград, 27 май:

Сцената в Градския парк

11:30 ч. - 19:00 ч. Панаир на традиционни български занаяти и местни специалитети. Щандове на асеновградски производители и занаятчии, училища и творчески формации от общината

11:30 ч. Свири представителният духов оркестър при ВВС – Пловдив

12:00 ч. Концерт на вокална група „Хорошее настроение” от побратимения руски град Стари Оскол

13:00 ч. Празничен спектакъл на Капански фолклорен ансамбъл (Разград)

16:30 ч. Детски празник с любими анимационни герои

Площад „Акад. Николай Хайтов”

18:30 ч. Гостува музикалният етно-джаз проект „GloBalKan” с участието на Недялко Недялков – кавал, Петър Миланов – китара, Стоян Янкулов-Стунджи – ударни, Боряна Петрова – вокал.

19:30 ч. Концерт на поп певците Невена Цонева и Борис Солтарийски

21:40 ч. 3D mapping шоу, лазерно шоу

21:50 ч. Празнични илюминации

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини