Започна гласуването за Кмет на 2018 г. Емил Караиванов с между 0 и 1%, сред водещите е за "Ин витро програми"

Стартира гласуването в конкурса Кмет на годината`2018.

Към момента градоначалникът ни Емил Караиванов е с 0% в категориите "Паркове и транспорт", "Иновации в образованието", "Инвестиции и работни места", "Видеосигурност и наблюдение" и "Smart city".

Между 0 и 1% Караиванов е събрал в категориите "Кмет на годината" (0,09%), "Туризъм, култура, фестивали и традиции" (0,68%), "Спорт и младежки политики" (0,5%) и "Кмет на гражданите" (0,19%).

Кметът на Асеновград обаче е сред водещите в класацията за "Ин витро програми" (4,13%). Почти същите проценти в категорията до момента имат кметовете на София, Пловдив, Бургас, Варна и други големи общини, но има и такива като Стара Загора, където кметът събира над 14% за програми за финансиране на процедури и дейности по асестирана репродукция.

Всеки гражданин може да заяви своята подкрепа на специалната платформа КМЕТ НА ГОДИНАТА, като избере една от десетте категории. Конкретен участник може да се търси по общини или имена на кмет. В края на гласуването си, потребителят ще получи известие на основния екран, в което ще пише за кои общини и категории е гласувал. Ще бъде възможна промяна на гласа, но само ПРЕДИ натискането на последния бутон "Гласувай". След като даде окончателно своя глас, всеки потребител ще бъде помолен да потвърди гласуването си чрез линк, който ще получи на посочен от него имейл. Там той ще може да види отново за кого точно е дал вота си. При клик върху линка гласуването на един потребител се смята за приключило.

Гласуването ще приключи на 13 ноември, а кметовете, събрали най-много подкрепа ще бъдат обявени и наградени на 15 ноември на официална церемония.

Конкурсът "Кмет на годината" стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Надпреварата се организира от Портала на българските общини.

В първите четири издания на конкурса призът "Кмет на годината" отиде при кметовете на София - Йорданка Фъндъкова (2013), на Бургас – Димитър Николов (2014), а през 2015 г. гражданите оценяваха работата на кметовете за целия мандат 2011-2015 и определиха победители в категориите за голяма, средна и малка община според населението в тях - Живко Тодоров (Стара Загора), Никола Белишки (Панагюрище) и Васко Стоилков (Сливница). В националното онлайн допитване през 2016 г. вотът на народа определи отличията да са за кмета на Благоевград Атанас Камбитов (голяма община), кмета на Разлог Красимир Герчев (средна община) и кмета на Ивайловград Диана Овчарова (малка община). През 2017 г. управниците, събрали най-голяма подкрепа за работата си от гражданите, бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов (голяма община), на Стамболийски Георги Мараджиев (средна община) и на Тутракан Димитър Стефанов (малка община).

Община Асеновград е в подкатегорията "Големи общини".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини