Грипът настъпва към Пловдив, преустановиха свижданията в болниците

С оглед ограничаване на заболеваемостта в област Пловдив се прилагат противоепидемични мерки, считано от днес, 18 януари. До второ нареждане се преустановяват свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Ето и информация относно грипната обстановка и в останалата част на страната (актуална към 16:30 ч.):

- Поради възходяща тенденция на заболеваемостта от  грип и ОРЗ, учебните занятия в учебните заведения на територията на област Пазарджик се прекратяват от 21 до 23 януари, включително.

- С оглед ограничаване на грипната инфекция РЗИ-Софийска област е изпратило предписание до началника на РУО-Софийска област за преустановяване на учебните занятия в ОУ „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“ в Самоков за периода от 21 - 25 януари, включително.

- С цел ограничаване на заболеваемостта от ОРЗ и грип сред учениците, РЗИ-Шумен изпрати препоръка на началника на РУО-Шумен за удължаване на грипната ваканция в областта до 22 януари включително.

- Във връзка с нарастване на заболеваемостта от грип и ОРЗ в област Стара Загора РЗИ-Стара Загора е предложила на РУО удължаване на грипната ваканция на учениците с два дни – от 21 до 22 януари, включително.

Припомняме, че считано от днес, 18 януари, РЗИ-Смолян обявява грипна епидемия на територията на родопската област. На РУО-Смолян е издадено предписание за преустановяване на учебните занятия във всички училища в областта от 21 до 23 януари, включително. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, провеждането на профилактични имунизации и плановите операции.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини