11 °C

Започват пролетните дейности по градската среда, пръскат за кърлежи към края на март

Изображение 1 от 2

  Фирмата, която поддържа зелените площи в града, продължава с дейности по кастрене и оформяне на короните на дървета, в това число и по молби и заявление от гражданите. Мярката е необходима за поддържане на дърветата в по-безопасен и стабилен вид в случай на внезапни природни явления като ураган, поройни дъждове и др. „Много бързо след това короната се оформя, така че притесненията на наши съграждани, че това се прави без съгласуване и едва ли не по нечие своеволие, са напълно неоснователни. Такива мерки има във всички градове тук и в Европа. Експертите са категорични, че така се поддържат зелените системи“, коментира пред журналисти кметът Емил Караиванов.

  Предвид затоплянето от началото на месец март започнаха плевенето, прекопаването и торенето по всички кръгови, на разделителните ивици по бул. „България” и ул. „Цар Иван Асен II”, както и на цветните фигури в централна част. Към края на март ще започне косене на зелените площи в центъра, в кварталите Долни Воден, Горни Воден, Запад, Изток, Баделема, Свети Георги и Лозница. След това ще се предприемат мерки по третиране на тревните площи срещу кръвосмучещи.

  В момента Общината е в процедура за доставка на растителност. След като това стане, ще продължи етапното озеленяване и изграждане на цветни фигури в градския парк, засаждане на сезонни цветя, както и в бетонните кашпи и висящите саксии. Предстои и засаждане на широколистни дървета на местата, където са премахнати сухи и изгнили дървета по тротоарите. Ще има акции по засаждане на дървета по ул. „Индустриална”, участъка след пазара към новата пречиствателна станция, където бяха премахнати изсъхналите тополи.

  Общината е в етап на подписване на договор за доставка на паркова архитектура на стойността 30 000лв без ДДС. Чрез тази доставка ще бъдат подменени пейки и бетонови кошчета в детски площадки и парковете в кварталите.

  От местната управа апелират към асеновградчани да подават сигнали за места, които да бъдат включени за облагородяване.

  При стабилно и дългосрочно затопляне ще бъде включена в експлоатация поливната система в градския парк. Ще бъде избран и изпълнител за дейности по ремонт и поддръжка на съществуващи поливни системи - кръговите и разделителна ивица по бул. „България”, а също и участъка от ул.”6-ти януари” до ул. „Борислав”.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 15.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
  15 ное 2019

  Случаен виц

  Последни новини