Бюрото по труда приема заявления за обучениe по професията "Строител"

Бюро по труда - Асеновград започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности, съобщиха оттам. Безработните, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления по професията „Строител”, специалност „Вътрешни облицовки и настилки” (общо 20 лица). Кандидатите трябва да са регистрирани в Бюрото по труда и да попадат в една от групите - безработни до 29 г. или такива над 50 г., продължително безработни или такива, които нямат професионална квалификация, безработни с трайни увреждания и др. 

Курсовете ще стартират от 1 юли, като курсистите ще получават стипендия от 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят извън Асеновград.

Обученията са финансирани със средства от държавния бюджет по проект „Успешни ЗАЕДНО-За Едно Достойно Ново Образование", реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение „Съюз за стопанска инициатива”.

В рамките на проекта на минимум 56,5% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен 10 клас или степен на образование.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини