13 °C

Славка Калчева, Валя Балканска и 100 Каба гайди в програмата на Рожен

Роженският събор е пазител на традициите и носи духа на българщината. Рожен и магията на Родопите обединяват нацията, превръщайки се в истинска легенда. Българи от цялата страна и от чужбина си дават среща, за да се докоснат до родния фолклор, обичаи и народна култура и да предадат това безценно богатство на децата ни. Символ на събора се превърна голямото българско знаме, което украсява роженските поляни по време на събитието. Ето защо организаторите канят в подножието му всички деца и младежи, дошли с народни носии, за да им бъде направена снимка, събрала най-много българчета с най-голямия роден трикольор. Поканата е конкретно за 19 и 20 юли с обявен час 18:00.

Ето и програмата на събора, за която организаторите все пак си запазват правото на промени.

19 юли, петък

10:30 – Стотици гайдари насред Родопa. Откриване на събора
11:00 – Детска творителница „Рожен”
12:30 – Голямото роженско хоро
13:00 – Откриване на музейна експозиция „Духът на Родопите“
13:00 – Национален фолклорен конкурс „Рожен“
13:30 – Спектакъл „Багатур“ – демонстрации на бойните умения на старите българи
14:00 – Кулинарно шоу „В търсене на изгубения вкус“
17:00 – Хоротека насред Родопа
18:00 – „Наследство в бъдещето“ в кадър: Снимка на деца и младежи с народни носии пред Роженското знаме
21:30 – Нестинарско шоу

Гала спектакъл „Рожен е България“

20:00 – „Възрожденски разкази” от ансамбъл „Чинари”. Фолклорен рецитал с участието на Славка Калчева, Ваня Вълкова, Нелина и Жечка Сланинкова с оркестър „Гергьовден”.

Празнични илюминации.

20 юли, събота

10:00 – Национален фолклорен конкурс „Рожен“
10:00 – Детска творителница „Рожен”
11:00  – Спектакъл „Багатур“ – демонстрации на бойните умения на старите българи
11:00 – Кулинарно шоу „В търсене на изгубения вкус“
12:00 – Голямото роженско хоро
13:00 – Хоротека насред Родопа
15:00 – Конкурс за автентична женска, мъжка и детска носия
18:00 – „Наследство в бъдещето“ в кадър: Снимка на деца и младежи с народни носии пред Роженското знаме
21:30 – хНестинарско шоу

Гала спектакъл „Родопска вечер“

17:00 – Родопски хоровод с: Виевска фолклорна група, оркестър „ПИМ”, оркестър „Родопско настроение“

21:30 – ФА „Родопа” – спектакъл „Невястата“, ФА „100 Каба гайди”, ФА „101 Каба гайди”, ФГ „Каба кабадайлии“, трио „Родопски извор”,Валя Балканска, Петър Янев, Златина Узунова, Тинчо Севдалинов, Димитър Керемедчиев, Юлия Кичукова, Кристина Енгерова, Светла Дукатева, Филип Синапов, Фани Койнарова, Златко Кафеджиев
24:00 Заря
24:00 – Николай Славеев
01:30 – Оркестър "Рожен"

21 юли, неделя

10:00 – Национален фолклорен конкурс „Рожен“
10:00 – Детска творителница „Рожен”
11:00 – Кулинарно шоу „В търсене на изгубения вкус”
11:00 – Спектакъл „Багатур“ – демонстрации на бойните умения на старите българи
12:00 – Голямото роженско хоро
14:00 – Обявяване на лауреатите от Национален фолклорен конкурс „Рожен“
12:00 – „Извило се хоро насред Родопа“ Народни веселби с оркестър „Рожен“

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини