18 °C

Славка Калчева, Валя Балканска и 100 Каба гайди в програмата на Рожен

Роженският събор е пазител на традициите и носи духа на българщината. Рожен и магията на Родопите обединяват нацията, превръщайки се в истинска легенда. Българи от цялата страна и от чужбина си дават среща, за да се докоснат до родния фолклор, обичаи и народна култура и да предадат това безценно богатство на децата ни. Символ на събора се превърна голямото българско знаме, което украсява роженските поляни по време на събитието. Ето защо организаторите канят в подножието му всички деца и младежи, дошли с народни носии, за да им бъде направена снимка, събрала най-много българчета с най-голямия роден трикольор. Поканата е конкретно за 19 и 20 юли с обявен час 18:00.

Ето и програмата на събора, за която организаторите все пак си запазват правото на промени.

19 юли, петък

10:30 – Стотици гайдари насред Родопa. Откриване на събора
11:00 – Детска творителница „Рожен”
12:30 – Голямото роженско хоро
13:00 – Откриване на музейна експозиция „Духът на Родопите“
13:00 – Национален фолклорен конкурс „Рожен“
13:30 – Спектакъл „Багатур“ – демонстрации на бойните умения на старите българи
14:00 – Кулинарно шоу „В търсене на изгубения вкус“
17:00 – Хоротека насред Родопа
18:00 – „Наследство в бъдещето“ в кадър: Снимка на деца и младежи с народни носии пред Роженското знаме
21:30 – Нестинарско шоу

Гала спектакъл „Рожен е България“

20:00 – „Възрожденски разкази” от ансамбъл „Чинари”. Фолклорен рецитал с участието на Славка Калчева, Ваня Вълкова, Нелина и Жечка Сланинкова с оркестър „Гергьовден”.

Празнични илюминации.

20 юли, събота

10:00 – Национален фолклорен конкурс „Рожен“
10:00 – Детска творителница „Рожен”
11:00  – Спектакъл „Багатур“ – демонстрации на бойните умения на старите българи
11:00 – Кулинарно шоу „В търсене на изгубения вкус“
12:00 – Голямото роженско хоро
13:00 – Хоротека насред Родопа
15:00 – Конкурс за автентична женска, мъжка и детска носия
18:00 – „Наследство в бъдещето“ в кадър: Снимка на деца и младежи с народни носии пред Роженското знаме
21:30 – хНестинарско шоу

Гала спектакъл „Родопска вечер“

17:00 – Родопски хоровод с: Виевска фолклорна група, оркестър „ПИМ”, оркестър „Родопско настроение“

21:30 – ФА „Родопа” – спектакъл „Невястата“, ФА „100 Каба гайди”, ФА „101 Каба гайди”, ФГ „Каба кабадайлии“, трио „Родопски извор”,Валя Балканска, Петър Янев, Златина Узунова, Тинчо Севдалинов, Димитър Керемедчиев, Юлия Кичукова, Кристина Енгерова, Светла Дукатева, Филип Синапов, Фани Койнарова, Златко Кафеджиев
24:00 Заря
24:00 – Николай Славеев
01:30 – Оркестър "Рожен"

21 юли, неделя

10:00 – Национален фолклорен конкурс „Рожен“
10:00 – Детска творителница „Рожен”
11:00 – Кулинарно шоу „В търсене на изгубения вкус”
11:00 – Спектакъл „Багатур“ – демонстрации на бойните умения на старите българи
12:00 – Голямото роженско хоро
14:00 – Обявяване на лауреатите от Национален фолклорен конкурс „Рожен“
12:00 – „Извило се хоро насред Родопа“ Народни веселби с оркестър „Рожен“

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
31 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
31 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
31 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
31 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
31 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
31 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
31 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
31 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
31 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
31 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
31 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
31 май 2020
Последни новини