Оранжев код за дъждове и гръмотевични бури в седем области, в останалите - жълт

Облачно и дъждовно денонощие ни очаква, предупреждават метеоролозите от НИМХ-БАН. Сутринта валежите ще прекъснат за кратко, но още преди обяд ще се възобновят отново. Спиране на валежите се очаква привечер от северозапад, но не и в източните и южните райони. Дъждовете ще продължат и в нощта срещу четвъртък, като на места се очаква те да са значителни. По-горяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България. Вятърът ще е умерен от северозапад и с него в страната ще проникне хладен въздух. Температурите ще се понижат и ще са между 21 и 26 градуса. Оранжев код* е обявен за областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна. За цялата останала част на страната в сила ще е жълт код. 

* оранжев код - Ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури, по-интензивни в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък. Очаква се до четвъртък сутринта на места количества на валежа да достигнат 40-80 л./кв.м.

* жълт код - Ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Количества между 15 и 30 л./кв.м., на места в Родопите до 30-50 л./кв.м.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини