Николай Мелемов, ГЕРБ: Спортът ни е приоритет не на думи, а на дела

Изображение 1 от 4

    Спортът ни е приоритет не на думи, а на дела. Годишно около 1 млн. лева се отпускат за поддръжка на базите, които са в изключително добро състояние, заяви пред представители на спортните клубове кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов, с два управленски мандата досега.

    По думите му хората, които се занимават със спорт, преди всичко го правят със сърце и душа. Задача на общината е базите да са в добро състояние, за да се създадат условия за развитие на спорта.

    „Поддържаме базите, защото това е наш дълг към децата и нашите съграждани. Така ще продължим и занапред. Общината трябва да бъде по-ангажирана със самите клубове, но всичко това трябва да става на принципна основа. Този диалог между общината и клубовете трябва да продължи. Нужно е и по-голямо ангажиране за развитието на самите спортисти. Аз съм сигурен, че след като обновихме базите и изградихме нови, е нужно време, за да дойдат и резултатите. За мен е най-важно да има повече деца, които се занимават със спорт“, каза Мелемов.

    Според него усилията на общината трябва да са насочени към осигуряване на спокойствие в базите, ред и дисциплина.

    Мелемов представи част от листата на ГЕРБ за общински съветници – Денислав Костов, Васил Кутлев, Божидар Шуманов, Димитър Николов, Андриян Петров, Ангел Безергянов . По думите му партийни моменти в управлението на общината и в местния парламент почти няма.

    „Проблемите, които решаваме, са човешки, а не партийни. Затова листата ни е с голям процент гражданска квота, млади хора, ангажирани с развитието на общината граждани“, допълни кандидат-кметът.

    „Щастлив съм, че тези бази, които бяха в окаяно състояние, получиха своето възраждане“, заяви Андриян Петров.

    Според него сега е нужно мъдро управление, което да търси и намира баланса между различните клубове, защото всичко е направено за спортната общност и за децата на града.

    „Открихме още една прекрасна спортна зала в кв. Райково към гимназията. Има един салон на автотранспорта, който не се ползва. Искат се малко пари, за да се ремонтират съблекалните и залата може да се ползва за волейбол и баскетбол“, каза Петров.

    „Разчитам на взаимодействие между вас и нас с цел постоянно да подобряваме условията за спорт с правомощията, които имаме. Ние искаме да направим необходимото, за да можем да се поздравяваме с успехи и да възродим славата на спортните клубове в Смолян“, каза Ангел Безергянов, който в сегашния мандат на ОбС е ръководител на групата на ГЕРБ.

    По време на срещата Мелемов отговори на множество въпроси, които му бяха поставени от спортната общност. Част от тях поискаха той да организира среща с директора на Математическата гимназия, за да регламентират ползването и на новата спортна зала в Райково.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET
    Последни новини