България победи Великобритания на ATP Cup

Изображение 1 от 2

    Тимът на България спечели с 2-1 срещу Великобритания в двубоите от група С на новия отборен турнир ATP Cup в Сидни.

    Григор Димитров и Александър Лазаров направиха развръзката след първите два мача, след които двете нации си разделиха по една победа.

    Първата ни тенис ракета и третият ни най-добър състезател спечелиха решителния мач на двойки срещу Джейми Мъри и Джо Салисбъри със 7-6(5), 6-7(2) [11-9]. Двубоят продължи до 2 и 30 ч. след полунощ местно време. Трибагреникът обаче до последно се вееше на трибуните и феновете подкрепяха българския тим.

    Мачът беше първи съвместен на Григор и Александър. След финалната точка радостта на българския тим беше неописуема. Българските лъвчетата се прегърнаха на корта.

    Така българите преодоляха първия си съперник в групата с 2-1.

    Серията не тръгна добре за българите днес. В първия мач на единично за България по-рано днес втората ни ракета Димитър Кузманов, въпреки себеотдаването си, падна в три сета от Камерън Нори. Във втория двубой обаче Григор Димитров надви с 2:1 сета на Даниел Евънс.

    В следващата серия в група С  Белгия надигра Молдова с 3-0 и поведе в потока. За нашия състав предстои двубой с молдовците, който е от 1 ч. българско време на 4 срещу 5 януари.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини