16 °C

Отменя се официалният ритуал от честванията на Шипка за 3 март

По препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за утре – 3 март, официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се отменя. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Стара Загора. Достъпът на граждани обаче, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен.

Въведените временни промени на движението в района остават в сила. В мотивите си от Националният оперативен щаб за координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 посочват:

– Нова грипна вълна от вирус тип “Б“ в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, София-област, Стара Загора, Ямбол и др.

– Усложняване на епидемичната ситуация в страната от активирането на други инфекциозни заболявания.

От Националния оперативен щаб за коронавирус предупреждават, че „струпването на големи групи хора на едно място съдзава предпоставки за епидемиологични рискове относно активиране на горепосочените инфекции“ и на базата на експертните становища препоръчват отмяна на планираните тържествени мероприятия на връх Шипка за 3 март.
Препоръката е адресирана до президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, областния управител на Стара Загора Гергана Микова и кмета на Казанлък Галина Стоянова.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини