15 °C

Лют скандал в парламента за медицинските сестри, "терористки" на комунистите

Лют скандал се разрази в парламента заради окупацията на бившия партиен дом от медицински сестри. 

В декларация на БСП Корнелия Нинова, която обвини правителството на Бойко Борисов за провала в здравната реформа. Председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини социалистите в безотговорно отношение. Неморално от ваша страна е да се възползвате от ситуацията, добави тя. Дариткова обвини и НСО, че са били неподготвени за кризисната ситуация. 

Последва остра размяна на реплики между зам. председателя на НС Емил Христов и Драгомир Стойнев от БСП.

"Днес сме в извънредна ситуация, защото Народното събрание бе блокирано. На вас може да ви е смешно, г-н председател, но, когато става извънредна ситуация е нормално вие да се намесите и да успокоите колегите от ГЕРБ. Има отчаяни хора, които са блокирали българския парламент", каза Драгомир Стойнев от БСП.

Емил Христов прекъсна Драгомир Стойнев, защото е взел думата за процедура по начина на водене, а прави политическо изказване. Христов обвини Стойнев, че се опитва да доведе парламента до извънредна ситуация.

След това думата поиска и Антон Кутев от БСП, който изтъкна, че в залата има ситуация, която не е нормална и последва спиране на микрофона. 

В българския парламента да се барикадират сестри не е нещо, за което може да кажем, че е нормално. Моята процедура към вас и предложение, за да разрешим въпроса е да поканите протестиращите в пленарна зала. Ако те дойдат, ние ще гласуваме допуска им и ще разберем за какво става дума. Моето предложение е поканете ги, добави Кутев. 

От своя страна Емил Христов обясни, че медицинските сестри не протестират срещу парламента.

Александър Симов от БСП обърна внимание на начина на водене на заседанието, след като в залата се разнесоха  викове "Терористки". 

"Думата терористки беше произнесена от тази зала и от вашето мнозинство", каза Симов. Иван Ченчев от БСП поиска наказание за народния представител, употребил тези думи.  

Председателстващият Христов прекъсна заседанието. 

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски обясни в кулоарите, че е казал "терористки" на комунистите и уточни, че е имал предвид онези, които са взривявали църкви, като "Света Неделя", и които са предали два пъти България, представяйки я за 16-та Съветска република и избили хората в Народния съд.

"Беше прочетено от трибуната, че това е организиран акт от БСП", добави Гърневски във връзка с барикадата на медицинските сестри.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пъ
  Първо
  3 -1
  08:56, 7 мар 2020
  Това с шеснайста република към СССР е пълна измислица. Но дори да е така сега не сме ли кенефа на европа. Не носят ли тук боклуците си. Затова ли влезнахме в ЕС. И ако се откажем от лева излизането ще е жестоко платено от Българите. И още нещо. Излизат някакви тапанари и обясняват че като влезем в еврозоната няма връщане назад. Така обясняваха и комунистите ,че няма връщане от СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ. Аз пък лично не виждам ***** съюза да има бъдеще с толкова паплач напълнила се в него
  • Вт
   Второ
   1 -1
   08:58, 7 мар 2020
   На местото на звездичките съм попълнил п.е.д.а.л . Защото еврос ъюза е гну.се.н П.Е.Д.А.Л СЪ,
   ЮЗ

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини