28 °C

Лют скандал в парламента за медицинските сестри, "терористки" на комунистите

Лют скандал се разрази в парламента заради окупацията на бившия партиен дом от медицински сестри. 

В декларация на БСП Корнелия Нинова, която обвини правителството на Бойко Борисов за провала в здравната реформа. Председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини социалистите в безотговорно отношение. Неморално от ваша страна е да се възползвате от ситуацията, добави тя. Дариткова обвини и НСО, че са били неподготвени за кризисната ситуация. 

Последва остра размяна на реплики между зам. председателя на НС Емил Христов и Драгомир Стойнев от БСП.

"Днес сме в извънредна ситуация, защото Народното събрание бе блокирано. На вас може да ви е смешно, г-н председател, но, когато става извънредна ситуация е нормално вие да се намесите и да успокоите колегите от ГЕРБ. Има отчаяни хора, които са блокирали българския парламент", каза Драгомир Стойнев от БСП.

Емил Христов прекъсна Драгомир Стойнев, защото е взел думата за процедура по начина на водене, а прави политическо изказване. Христов обвини Стойнев, че се опитва да доведе парламента до извънредна ситуация.

След това думата поиска и Антон Кутев от БСП, който изтъкна, че в залата има ситуация, която не е нормална и последва спиране на микрофона. 

В българския парламента да се барикадират сестри не е нещо, за което може да кажем, че е нормално. Моята процедура към вас и предложение, за да разрешим въпроса е да поканите протестиращите в пленарна зала. Ако те дойдат, ние ще гласуваме допуска им и ще разберем за какво става дума. Моето предложение е поканете ги, добави Кутев. 

От своя страна Емил Христов обясни, че медицинските сестри не протестират срещу парламента.

Александър Симов от БСП обърна внимание на начина на водене на заседанието, след като в залата се разнесоха  викове "Терористки". 

"Думата терористки беше произнесена от тази зала и от вашето мнозинство", каза Симов. Иван Ченчев от БСП поиска наказание за народния представител, употребил тези думи.  

Председателстващият Христов прекъсна заседанието. 

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски обясни в кулоарите, че е казал "терористки" на комунистите и уточни, че е имал предвид онези, които са взривявали църкви, като "Света Неделя", и които са предали два пъти България, представяйки я за 16-та Съветска република и избили хората в Народния съд.

"Беше прочетено от трибуната, че това е организиран акт от БСП", добави Гърневски във връзка с барикадата на медицинските сестри.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пъ
  Първо
  3 -1
  08:56, 7 мар 2020
  Това с шеснайста република към СССР е пълна измислица. Но дори да е така сега не сме ли кенефа на европа. Не носят ли тук боклуците си. Затова ли влезнахме в ЕС. И ако се откажем от лева излизането ще е жестоко платено от Българите. И още нещо. Излизат някакви тапанари и обясняват че като влезем в еврозоната няма връщане назад. Така обясняваха и комунистите ,че няма връщане от СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ. Аз пък лично не виждам ***** съюза да има бъдеще с толкова паплач напълнила се в него
  • Вт
   Второ
   1 -1
   08:58, 7 мар 2020
   На местото на звездичките съм попълнил п.е.д.а.л . Защото еврос ъюза е гну.се.н П.Е.Д.А.Л СЪ,
   ЮЗ

Хороскоп за 16.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете да инвестирате и да привличате другите да участват във вашите проекти. Днес се постарайте да изложите идеите си така, че да спечелите възможно най-много поддръжници. Ще имате късмета да се запознаете с интересна личност, която ще ви очарова и заинтригува. Внимавайте обаче за подводни камъни. Вечерта ще съумеете да свършите доста полезна работа, ще останете доволни.
16 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви ще е добро и няма причина да не останете доволни от днешния ден. Нуждаете се от промяна на обстановката, и ако към желанията ви се включат приятели, със сигурност няма да съжалявате. Денят е подходящ и за пътешествия и романтични срещи. Насочете се към любими места и хора.
16 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете рационални и практични, като мобилизирате максимално силите си за да преодолеете надигащата се вълна. За хората на умствения труд се очертава напрегнат ден. Да внимават за здравето си всички, които са на работното си място. Характерно за всички ще бъде понижен жизнен тонус.
16 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансовата стабилност, която отдавна очаквате и от която така силно се нуждаете напоследък, тази седмица ще стане реалност. Положените от вас усилия започват да дават все по-осезаем резултат и радостта ви е напълно заслужена. Няма от какво да се притеснявате и можете спокойно да планирате бъдещите си стъпки.
16 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще вървите с късмета си днес. Улеснени ще бъдете и от добре свършената си до тук работа, така, че бъдете смели и не се предавайте пред проблемите. В хода на работата ви е възможно да се откажете от своя идея в името на по-добра. Силите ви ще стигнат да я реализирате по-скоро.
16 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Проявете повече толерантност и ще се изненадате от това, колко приятен може да бъде денят ви. Вслушайте се в съветите на деловите си партньори и ще увеличите значително състоянието си. Намерете време и за семейството си. Текат важни промени, които като че ли изпускате. Отворете очите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате изявени шансове за успех в професионалната сфера. Заемете се сериозно със задълженията си, не ги оставяйте за следващия ден. Ще получите оферта, която силно ще ви заинтригува. Не пропускайте възможността да пътувате, ако ви се предложи такава. Сигурно е, че ще бъде приятно..
16 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би днес не ви се поема отговорност и свързвате деня с безпаметния мързел, на който смятате да се посветите. Не се поддавайте на опитите да разрушат идилията ви. Най-сигурно е да не вдигате телефона и да не отваряте на никого. Вие преценете.
16 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако делата ви позволяват ограничете контактите и изявите си днес. Но, предвид срочността и договореностите ви повечето от вас ще бъдат на свето място. Ако не пристъпите с открито сърце в интимната си връзка, не очаквайте взаимност. Възможни са разкрития и раздели, но може пък да са за добро.
16 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се работоспособни днес, затова едва ли ще се намери нещо, което да ви се опре. Вие не обичате да оставяте нещата недовършени, дори това да ви коства доста усилия. Днес ще свършите много полезна работа и това ще ви накара да се чувствате доволни от себе си. Намерете време и за разтоварване. Вечерта може да се срещнете с приятели.
16 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е благоприятен за разрешаване на лични проблеми и възстановяване на контактите с важни за вас хора. Деловите ви ангажименти са ниво и ви носят очаквания успех. Време е да помислите за разширяване на дейността си.
16 юли 2020
Последни новини