Акция за отстраняване на изоставените коли в Асеновград

Община Асеновград стартира акция за освобождаване на паркоместа от изоставени върху общински терени МПС. Собствениците на разкомплектовани или излезли от употреба автомобили ще получат писмено предизвестие, под формата на предупредителни стикери, да премахнат доброволни колите в срок до 14 дни. Бележките ще бъдат разлепени на самите автомобили.

Според действащата нормативна уредба за излезли от употреба МПС се считат тези с прекратена регистрация или на които не е извършен технически преглед 2 последователни години, без регистрационни номера, когато са паркирани върху тротоари, улици, площадки, обществени паркинги, зелени площи и други терени - държавна или общинска собственост.

В случай, че собственикът не предприеме мерки за освобождаване на заетото пространство в посочения срок, ще му бъде наложена глоба в размер от 50 до 300 лева. Ако и след това автомобилът не бъде премахнат, следва преместването му на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване.

Акцията се извършва съвместно между общинския "Инспекторат, паркинги и гаражи" и Районното полицейско управление.

Инспекторите вече са започнали обходи и огледи. Гражданите да сигнализират, ако видят такива коли в различните райони на града, апелират от местната власт.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини