Засилени проверки в цялата област Пловдив за детски столчета и колани в колите

Засилените проверки за използване на обезопасителни колани, детски системи и каски от водачите и пътниците на мотоциклети ще бъдат извършвани от служители на сектор "Пътна полиция" на територията на  ОД на МВР - Пловдив. Акцията ще продължи до 15 март и е част от полицейска операция ROADPOL, която се провежда в европейската мрежа на службите на пътна полиция.

Целта и е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на моторни превозни средства и пътниците. Ще им бъде напомняно, че неползването на предпазен колан увеличава риска от настъпване на сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.

В Пловдивска област операцията се провежда по предварително изготвен план на места от основни трасета с интензивно движение, където  могат да бъдат проверявани голям брой автомобили едновременно.

По време на проверките освен за обезопасителни колани, пътните полицаи ще следят за валидна застраховка "Гражданска отговорност", за недопускане на неправоспособни водачи, както и такива, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини