Пътуването по суша от Италия до България е блокирано, Словения затвори границата

Пътуването с автотранспорт от Италия до България е практически преустановено след като днес Словения е затворила границата с Италия и така е пресякла най-краткия автомобилен маршрут до България, съобщи Министерството на външните работи.

Словенският премиер Марян Шарец нареди да бъде затворена границата на Словения с Италия. Само товарните автомобили ще бъдат пропускани, се казва в съобщението.

Към момента заразените с Covid-19 в Словения са 34.

Предприетата мярка е по подобие на решението на Австрия, която по-рано днес затвори границите си. Това означава, че към момента пътуването по суша от Италия за България по най-преките маршрути е практически невъзможно.

Към момента няма информация за прекъсване на фериботните връзки на Италия с Албания, Гърция и Малта, уточнява дипломатическото ведомство.

Българското посолство в Рим е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. Екипът на мисията ни ще направи преглед на всички варианти за напускане на страната, а МВнР уверява, че ще информира своевременно за тях.

Смъртните случаи от коронавируса Covid-19 в Италия са се увеличили за изминалите 24 часа с повече от една трета и вече са 631 души, заразените са 10 149 души. В най-засегнатите от болестта райони на северна Италия живеят 15 хил. български граждани.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини