Президентът на Бразилия с положителен тест за коронавирус след срещата с Тръмп

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро се тества за коронавирус дни след като нариче пандемията "фантазия", пише NYP. Първият тест е положителен, очаква се резултатът от втория, допълва Mirror

Крайнодесният лидер е под наблюдение за смъртоносния вирус, след като тестът на негов помощник е показал, че е заразен с Covid-19, позовавайки се на бразилския вестник O Estado de S. Paulo.

По-рано Болсонаро се опита да омаловажи световната заплаха за здравето във вторник по време на посещение в Маями, Флорида.

"През последната година очевидно имахме моменти на криза. Много от тях са фантазия. И коронавирус, който не е [какъвто] всички основни медии го правят", каза той.

Болсонаро се завърна в Бразилия тази седмица, след като се срещна в събота с президента Тръмп в неговия курорт Мар-а-Лаго в Маями.

Тестът за коронавирус на висш помощник на бразилския президент, който влезе в контакт с президента Тръмп там през уикенда, е положителен, според публикации в четвъртък.

Фабио Вайнгартен, секретар по комуникациите на президента Жаир Болсонаро, беше в делегацията бразилски правителствени служители, които се срещнаха с Тръмп и вечеряха с него в курорта миналата събота, съобщава New York Times.

Белият дом заяви по-рано през седмицата, че Тръмп е в "отлично здраве", след като се ръкува с конгресмен с коронавируса.

"Президентът не е правил тестове за Covid-19, тъй като нито е имал продължителен близък контакт с известни потвърдени пациенти с Covid-19, нито има някакви симптоми", заяви прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам. „Президентът Тръмп остава в отлично здраве и неговият лекар ще продължи да го наблюдава внимателно.“

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини