16 °C

Асеновград в първата си неделя под карантина (Снимки)

  Така изглежда Асеновград днес или поне неговата широка централна част. Дали заради дъжда и мрачното време, дали заради скочилото рязко ниво на разбиране важността на самоконтрола и личната отговорност, но хора навън почти липсваха. Пешеходната зона бе пуста, заведенията затворени (на една от снимките все пак се вижда заведение, в което има хора), а трафикът – спокоен. Усещането буквално е сякаш времето е забавило своя ход. 

  Днешният облик на Асеновград можете да видите в снимките, част от които са изпратени от наши читатели.

  Припомняме, че от днес в общината функционират два работни екипа, които ще следят за спазване на мерките, наложени от държавната власт за ограничаване разпространението на коронавируса. Те бяха сформирани със заповед на кмета д-р Христо Грудев и вече са на терен, извършвайки обходи по града.

  Гражданите, които забележат карантинирани да нарушават забраната за излизане от дома, да сигнализират на телефон 112 или на дежурния телефон в РУ - Асеновград 0331 60 100. Сигнали могат да се подават и за работещи сладкарници, кафенета, спортни и фитнес зали, ресторанти, закусвални.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.04.2021

  Последни новини