1 °C

Създават спецмедицински щаб към Областния кризисен щаб (Видео)

Към Областния кризисен щаб се създава се специализиран медицински щаб. В състава му влизат полк. д-р Гозманов – Военна болница, д-р Генев – Окръжна болница, проф. Джамбазов – УМБАЛ "Свети Георги", д-р Димчева – РЗИ, д-р Христозов – Спешна помощ, проф. Дойков – частни болници на територията на Пловдив, д-р Кръстев. Медицинският щаб ще е към Областния кризисен щаб, ще заседава ежедневно и ще докладва решенията си на Областния кризисен щаб. Това съобщи на брифинг областният управител Дани Каназирева.

Най-важното, с което ще започне работата на Медицинския щаб, е осигуряването на персонал и апаратура на болницата, за която е взето решение да бъде отредена само за инфекциозни случаи – "Свети Мина". Ще бъде взето решение и за графика, постъпването и заемането на свободните и налични легла както в държавните, така и в частните болници. В 16:30 ч. днес ще е първото заседание на специализирания щаб.

Ето какви други решения са взети днес на заседанието на Областния кризисен щаб:

– Във всяка болница и ДКЦ, при възможност, ще бъдат отделяни помещения, в които, при съмнения на лекарите за наличието на коронавирус, пациентите ще бъдат отделяни, за да изчакат консултация с инфекционист, а не да стоят сред останалите чакащи в коридора.

IT-офисите да преминат към работа от дома. При неотложна работа в офис сами преценят капацитета, при който да работят служителите им, за да се спазва дистанция.

– Козметични студия да преустановят работа на територията на цялата област, тъй като извършват процедури, които поставят в риск и клиент, и работещ.

– Фризьорските салони ще продължат работа при следните условия – по-малките само с 1 клиент, по-големите с до 2 посетители.

– Всеки кмет на община трябва да съгласува взетите си решения с Областния кризисен щаб, преди да ги приеме съответният Общински кризисен щаб, тъй като има случаи на приети решения, които влизат в противоречие с тези на Националния щаб и разпорежданията на Министерство на здравеопазването.

– Транспортната схема – сутрин и вечер т.е. в натоварените часове автобусите ще се движат с нормално работно време и с по-големи автобуси, а през деня - ще има разреждане. Всяка община в областта ще даде конкретна форма това решение с решение на местно ниво.

Брифингът бе излъчван за първи път днес онлайн във фейсбук страницата на Дани Каназирева с възможност на живо да се задават въпроси. Това стана в отговор на отворено писмо на журналистите от национални и регионални медии. Писмото можете да видите ТУК.

Какво още казаха Каназирева и членовете на Областния кризисен щаб, както и какви отговори дадоха на зададените им онлайн въпроси от журналисти и граждани, можете да проследите във видеото.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
15 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
15 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
15 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
15 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
15 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
15 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
15 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
15 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
15 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
15 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
15 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
15 яну 2021
Последни новини