12 °C

Създават спецмедицински щаб към Областния кризисен щаб (Видео)

Към Областния кризисен щаб се създава се специализиран медицински щаб. В състава му влизат полк. д-р Гозманов – Военна болница, д-р Генев – Окръжна болница, проф. Джамбазов – УМБАЛ "Свети Георги", д-р Димчева – РЗИ, д-р Христозов – Спешна помощ, проф. Дойков – частни болници на територията на Пловдив, д-р Кръстев. Медицинският щаб ще е към Областния кризисен щаб, ще заседава ежедневно и ще докладва решенията си на Областния кризисен щаб. Това съобщи на брифинг областният управител Дани Каназирева.

Най-важното, с което ще започне работата на Медицинския щаб, е осигуряването на персонал и апаратура на болницата, за която е взето решение да бъде отредена само за инфекциозни случаи – "Свети Мина". Ще бъде взето решение и за графика, постъпването и заемането на свободните и налични легла както в държавните, така и в частните болници. В 16:30 ч. днес ще е първото заседание на специализирания щаб.

Ето какви други решения са взети днес на заседанието на Областния кризисен щаб:

– Във всяка болница и ДКЦ, при възможност, ще бъдат отделяни помещения, в които, при съмнения на лекарите за наличието на коронавирус, пациентите ще бъдат отделяни, за да изчакат консултация с инфекционист, а не да стоят сред останалите чакащи в коридора.

IT-офисите да преминат към работа от дома. При неотложна работа в офис сами преценят капацитета, при който да работят служителите им, за да се спазва дистанция.

– Козметични студия да преустановят работа на територията на цялата област, тъй като извършват процедури, които поставят в риск и клиент, и работещ.

– Фризьорските салони ще продължат работа при следните условия – по-малките само с 1 клиент, по-големите с до 2 посетители.

– Всеки кмет на община трябва да съгласува взетите си решения с Областния кризисен щаб, преди да ги приеме съответният Общински кризисен щаб, тъй като има случаи на приети решения, които влизат в противоречие с тези на Националния щаб и разпорежданията на Министерство на здравеопазването.

– Транспортната схема – сутрин и вечер т.е. в натоварените часове автобусите ще се движат с нормално работно време и с по-големи автобуси, а през деня - ще има разреждане. Всяка община в областта ще даде конкретна форма това решение с решение на местно ниво.

Брифингът бе излъчван за първи път днес онлайн във фейсбук страницата на Дани Каназирева с възможност на живо да се задават въпроси. Това стана в отговор на отворено писмо на журналистите от национални и регионални медии. Писмото можете да видите ТУК.

Какво още казаха Каназирева и членовете на Областния кризисен щаб, както и какви отговори дадоха на зададените им онлайн въпроси от журналисти и граждани, можете да проследите във видеото.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
31 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
31 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
31 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
31 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
31 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
31 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
31 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
31 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
31 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
31 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
31 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
31 мар 2020
Последни новини