Включват училищните медицински сестри в проверяващите Асеновград екипи

Медицинските сестри от учебните заведения в Асеновград ще бъдат включени в комисии и работни групи за извършване на проверки по отношение контрола за изпълнение на разпоредбите от здравното министерство, съобщиха от Общината. Предписанията, връчени на собственици на обекти до момента, вече са над 200. Екипите обхождат непрекъснато търговски обекти и обществени места, проследявайки за струпването на групи хора на едно място.

В големите хранителни магазини на територията е въведен ограничителен режим на работа. Осигурена е организация така, че да не се струпват повече от 100 души в Лидл и Кауфланд, 60 души в Билла, 20 души в БББ, а в нехранителните – 50 души в Техномаркет, Юск и Т-маркет.

"За първи път виждам такова обединение на човечеството в битката срещу глобален проблем. Днес от хората не се изисква нищо друго, освен да не се събират на групи, да стоят далеч един от друг, да не излизат, ако нямат работа навън. Апелирам и към родителите да не събират децата си по детските площадки, тъй като ситуацията е наистина сериозна", призовава асеновградчани кметът д-р Христо Грудев.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини