Дезинфекцират центъра на Асеновград, Общината: Ако не ви се налага друго, стойте вкъщи!

      Ангажимент по дезинфекция и почистване на вендинг машините и автоматите имат фирмите, които ги поддържат. Те са длъжни да спазят всички препоръки от заповедта на министъра на здравеопазването, уточняват от местната управа

Община Асеновград съобщава, че във връзка с усложнената епидимиологична обстановка и недопускане разпространението на коронавирус ще бъде осъществено миене и дезинфекция на централни зони в града. Посочените улици са "Цар Иван Асен II", "Христо Ботев", "6-ти януари", "Съединение", "Марица", "Васил Левски", "Княз Борис I", булевард "България" и централния площад "Акад. Николай Хайтов".

Дезинфекцията и миенето ще бъдат осъществени на 20 март, петък, като ще стартират от 06:00 ч. Гражданите да не паркират автомобилите си на посочените улици в съответния период, за да не възпрепятстват дейността по дезинфекцирането.

Общината умолява асеновградчани да останат вкъщи, освен ако нямат неотложни ангажименти извън дома, с цел лична, а и на всички останали хора, безопасност!

Общинското ръководство е предоставило лични предпазни средства на служителите по чистотата. Те са информирани да не се събират на големи групи.

Затворени за посетители са читалища, библиотеки, музеи и пенсионерски клубове, частни занимални и курсове на територията на община Асеновград, както и общинската детска млечна кухня. Не работят и учебните и детски заведения. Онлайн обучение се провежда всеки учебен ден от 08:00 ч. до 12:30 ч. с учениците от асеновградските училища. Провеждат се по график уроци за затвърждаване на знанията – преговори и упражнения. Директорите на учебните заведения в общината призовават родителите да разговарят с класните ръководители, за да са в течение с учебния процес и дали децата имат нужда от тяхната помощ.

Източник: Asenovgrad.NET

Притеснявате ли се от коронавируса?

Притеснявате ли се от коронавируса?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини