YouTube и Netflix свалят качеството на видеата си, за да облекчат интернет трафика в Европа

Онлайн платформата YouTube и стрийминг лидерът Netflix планират да намалят качеството на видеата си с цел да облекчат интернет трафика в Европа. В последните дни хиляди европейци са онлайн доста по-активно, след като много от тях останаха по домовете си след разразяването на пандемията от коронавирус.

От гиганта Alphabet, който е собственик на YouTube потвърдиха намеренията си в петък, пише Reuters.

Те се оказаха втората компания след Netflix с подобни намерения след като еврокомисарят по индустрията Тиери Бретон се обърна с такова искане към стрийминг платформите, за да бъде избегна срив на интернет мрежата на Стария континент.

Решението на Alphabet дойде след разговор на Бретон с главния изпълнителен директор на компанията Сундар Пичай, както и с този на YouTube Сузан Уоджиски.

В официално съобщение от компанията посочват, че са поели ангажимента временно видеата в Европа ще бъдат пускани по подразбиране в стандартна разделителна способност, а не в HD.

От Netflix посочват, че мярката ще бъде в сила 30 дни. "Нашите изчисления показват, че трафикът от нашата платформа ще бъде намален с около 25%, като заедно с това ще подсигурим добро качество на услугата за нашите членове", казват от компанията.

Източник: money.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини