Китай: 90% от заразените от коронавирус са се възстановили

Броят на пациентите, заразени с новия коронавирус в Китай намалява всеки ден. Към момента 5 120 души се лекуват в болници, като почти 90% от всички заразени са се възстановили, сочат данните на китайския Държавен здравен комитет. Според последните данни броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в континентален Китай е достигнал 81 093, от които 72 703 са излекувани и изписани от болници, което представлява 89,65% от всички заразени. Най-тежко е било положението в провинция Хубей, откъдето тръгна епидемията. Там са регистрирани 67 800 случая на коронавируса, 3,153 души са загинали, а смъртността е 4,65%. Нови 39 заразени с коронавируса са регистрирани вчера на територията на континентален Китай. Всичките са пристигнали от чужбина.

Вчера са регистрирани и девет смъртни случая в град Ухан, където започна епидемията. В мегаполиса обаче за пети пореден ден няма нито един случай на предаване на болестта.

В Пекин, Шанхай и Гуанчжоу се въвеждат нови мерки за откриване на идващи от чужбина заразени. Пекин ще отклонява всички пристигащи международни полети към други летища, където пътниците да бъдат преглеждани за вируса. В Шанхай и Гуанчжоу пътниците ще бъдат подлагани на тестове, дори да не идват от тежко засегнати от Ковид-19 държави.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини