ОАЕ затвори всичко, включително разпространението на печата

Към 22 март забрана за влизане в Обединените арабски емирства има за всички лица, притежаващи виза за дългосрочен престой, туристическа виза и за такива от държави с безвизов режим или т.н. visa upon arrival, съобщават от МВнР.

На емиратските граждани е забранено  да напускат страната. Считано от 21 март всеки, включително и граждани на държави от Съвета за сътрудничестнво в Персийския залив, и независимо от негова изходна дестинация, пристигнало в ОАЕ трябва да се подложи на 14 дневна карантина.

За хората, които нямат роднини и място, на което да отседнат за срока на карантината, ще се създадат специални центрове от властите. Считано от 22 март се затварят за посещение публичните и частни плажове, паркове, басейни, кина, театри и спортни зали за период от две седмици.

Ресторантите и кафенетата могат да работят само с 20% от капацитета си. Заведенията могат да изпълняват поръчки за доставки на храна. Считано от 24 март се спира разпространението на всички печатни вестници, списания и рекламни материали. Забранява се  разпространението на такива  издания в жилищните комплекси, ресторанти, кафенета, хотели, спортни  и здравни центрове, клиники, чакални  в публични и частни институции.

"Emirates" - най-голямата авиокомпания на ОАЕ отменя повечето си пътнически полети.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини