Испания ограничава влизането на повечето чужденци

Испания ограничава влизането на повечето чужденци, пристигащи на летищата и пристанищата на страната, за да ограничи разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Забраната влезе в сила в полунощ. Ограничителните мерки се налагат за срок от 30 дни.

Преди няколко дни Испания наложи ограничения на сухопътните си граници с Франция и Португалия, след като лидерите на ЕС се споразумяха да затворят за 30 дни външните граници на блока, припомня Ройтерс.

Ограниченията не засягат испанските граждани, живеещите в страната чужденци, екипажите на самолети, участниците в транспорта на стоки и дипломатите, се казва във вчерашното изявление на вътрешното министерство.

Нови ограничения бяха предприети от властите, след като броят на смъртните случаи от коронавирус в Испания в събота бе 324, най-големият еднодневен ръст в страната досега.

По данни на здравното министерство броят на регистрираните случаи в страната се е увеличил до 24 926 в събота, от 19 980 обявени в петък.

В столицата Мадрид са регистрирани над 9 000 случая и 628 смъртни случая.

В  едноседмичен срок най-късно до 26 март на цялата територия на Испания ще бъдат затворени всички хотели и туристически места за пренощуване. Това обяви испанското правителство с нов указ от 19 март вечерта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини